СамокоВест

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция ще участва в изложението FRUIT LOGISTICA 2024 в Берлин

Споделете ни в

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция ще покаже нови идеи и български опит за подобряване на производителността в производството и търговията с пресни плодове и зеленчуци на най-голямото международно специализирано изложение FRUIT LOGISTICA 2024 в Берлин.

От 7 до 9 февруари на колективния щанд на страната ни продукцията си ще представят „ЕКОФРУТ К и К“ ЕООД, „ДЕЙВ-2007“ ЕООД, ЗП Петя Нановска, „ГЕОСЕМСЕЛЕКТ“ ООД, „АМИТИЦА“ ООД и др. Българското участие се организира от БАПОП, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

За първи път родните производители ще акцентират върху решенията за оранжерии, които са една от ключовите теми на изложението тази година.

Те ще покажат постиженията си в прилагането на модерно оборудване и технологии за контрол на температурата и светлината, опрашване на растенията, автоматизирани системи за прибиране на реколтата и съхранение, които създават оптимални условия за отглеждане и устойчиво предлагане на здравословна и вкусна продукция на пазара.

FRUIT LOGISTICA е най-важният търговски панаир в индустрията и директен достъп до световните пазари с пълната гама от услуги и технически решения за производство и дистрибуция по цялата верига за доставки от производителя до крайния потребител. В него ще участват изложители от над 90 страни и се очакват водещи търговски посетители от 140 държави.