СамокоВест

Център МИР-Самоков организира в понеделник благотворителен базар в подкрепа на Мира

Споделете ни в

Снимка: Център МИР-Самоков

Както вече сме ви информирали, в началото на септември Център МИР – Самоков организира благотворителен концерт в помощ на 23- годишната Мирослава Божилова. Със събраните средства бе подкрепено семейството на Мира, за да ѝ бъде направена трансплантация на бъбрек.  

От център МИР съобщават, че операцията вече е факт, но за съжаление са се появили усложнение. В момента Мира се лекува в клиника в Турция и започна скъпоструващо лечение, за което са необходими 30 000 евро.

Доброволците на Центъра веднага откликнаха на необходимостта от нова финансова подкрепа за лечението на Мира. На 16 октомври (понеделник) на пазара, под статуята на Козела, ще се проведе благотворителен базар, на който добротворците ще продават ръчно изработени гривни и картички. Събраните средства ще дадат шанс на Мира за дълъг и пълноценен живот.   

Организаторите приканват – Нека бъдем единни и да помогнем с цялата си любов. Самоковци многократно са доказали своята съпричастност към болката на другия. И този път силата на доброто ще обедини много хора в каузата да помогнат на Мира, а красивите, ръчно изработени изделия ще ни напомнят колко е важно да се подкрепяме в трудни моменти.