СамокоВест

Приемът за безплатното ИТ обучение за ученици в Самоков се удължава до 12 октомври

Споделете ни в

Ученици от 8-11 клас могат да кандидатстват за програмата „Разработка на игри“ и да се подготвят за професиите на бъдещето.

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, ще приема кандидатури на ученици в 8-11 клас за обучението си по разработка на игри в Самоков до 12 октомври. Участието в ИТ програмата е безплатно, а кандидатстването за нея става през сайта на Училищна Телерик Академия.

В школата по „Разработка на игри“, учениците ще се запознаят със света на технологиите и ще напишат първите си редове код.

Обучението ще се провежда в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът му (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите в гр. Самоков се реализират в сътрудничество със СУ „Отец Паисий“ и подкрепата на Община Самоков.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест до 12 октомври.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.