СамокоВест

Лидл България открива модерна спортна площадка в Самоков

Споделете ни в

Лидл България ще зарадва най-малките със серия изненади по повод Международния ден на детето, 1 юни. От стъпването си в България през 2010 г. Лидл активно допринася за подобряването на градската среда, като оттогава са облагородени и изградени над 20 площадки и паркови пространства.

В деня на празника компанията ще открие модерна спортна площадка в град Самоков. Площадката се намира в парк „Туристическа градина“ и разполага с 8 модерни фитнес-уреда. На официалното откриване 1 юни, от 18:30 ч. ще присъства кметът на града Владимир Георгиев, а професионални фитнес инструктори ще покажат какви упражнения могат да се практикуват на спортните съоръжения.

Освен възможността да спортуват, Лидл България е предвидила изненади и за малчуганите, които обичат да творят и рисуват. Във всички Lidl магазини, от 1-ви юни до изчерпване на количествата, клиентите могат да намерят специален асортимент от комплекти за рисуване и моделиране, с помощта на които всяко дете може да развихри фантазията си.

Всички тези активности са част от желанието на Лидл България да допринася за пълноценното израстване на децата, както и да помага на родителите в грижата им за тях. Именно децата са сред факторите, които българинът определя като най-важни за своя пълноценен живот. Това показват резултатите от проучването Lidl Индекс за пълноценен живот. Според данните от него, да имат деца и да общуват пълноценно с тях е изключително важно за 2/3 от българите. Затова в началото на годината Лидл България стартира инициативата „Lidl – за твоето дете“, която е насочена към децата и фокусира усилията си върху здравословното хранене, активния начин на живот и образованието, и развитието на таланти на най-малките.