СамокоВест

Криминално проявен и без книжка се вряза в бистрото на Петте кюшета

Споделете ни в

audi 80 katastrofa pette kiushetaНа 26 юли, около 11 часа, криминално проявеният Александър Арсов от Самоков влетя с бясна скорост с „Ауди-80“ в ресторант „Петте кьошета“, собственост на Валентин Околски, и го потроши. Пътнотранспортните произшествия на кръстовището на ул. „Цар Симеон“ и ул. „Ястребец“ са често явление. Това е трети случай, в който автомобили връхлитат в заведението и нанасят сериозни щети на собственика.
Според очевидци секунди преди инцидента по пешеходната пътека са преминавали деца, които са останали невредими единствено по милостта на Бог. Независимо от множеството произшествия и сигнали на граждани за движещи се превозни средства с недопустимо висока скорост, кръстовището не е надеждно обезопасено.
При огледа на местопроизшествието е установено, че причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост. Проверката е показала и че управлявания от Арсов автомобил „Ауди 80“ с регистрационен № СВ 42 69 МХ е без застраховка и без преминал технически преглед. Самият Арсов е шофирал без свидетелство за управление. Водачът бил изпробван на място с дрегер, отчел отрицателен резултат.
По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена районната прокуратура в Самоков.