СамокоВест

Красимир Анев и Георги Фъртунов станаха спортист и треньор №1 за февруари

Споделете ни в


Биатлонистът Красимир Анев и неговият личен треньор Георги Фъртунов получиха своите награди за спортист и треньор №1 за месец февруари. Анев печели за шести път подобен приз с 18 от общо 20 гласа. Георги Фъртунов е бил предпочетен с 14 гласа пред наставника на баскетболния „Балкан“ Небойша Видич. Краси Анев стана европейски шампион в индивидуалната дисциплина на 20 км на шампионата в Беларус, с което попълни колекцията си от медали на Стария континент. Той вече има четири бронзови, четири сребърни и едно златно отличие.

Състезател и треньор се обединиха около мнението, че голямата цел пред Анев е силно представяне на Световното първенство в Антхолц-Антерселва (Италия) догодина. Анев все още не се ангажира с дългосрочни планове за участията си. Той за пореден път допълни, че няма намерение да продължава до Олимпийските игри в Пекин през 2022 г., но си остави „вратичка“ за евентуално участие, ако се чувства физически добре и е здрав.

Президентът на федерацията Екатерина Дафовска също бе част от пресконференцията и сподели, че вече са водени разговори с Министерството на спорта за увеличение на бюджета в биатлона. Тя също така се надява България да спечели домакинство на Зимните младежки олимпийски игри през 2021 г., за да се вложат пари и в инфраструктурата. Нашите биатлонисти могат да се подготвят нормално единствено на Белмекен. Дафовска отчете, че ще предложи нова стратегия за развитие на биатлона, за да продължат добрите резултати в спорта.