СамокоВест

Бракониери на дървесина замериха с брадва служебен автомобил на ДГС Самоков – властта нехае!

Споделете ни в

brakonieri bradvaПреди няколко дни, около 5.30 часа сутринта, при обход на района в местността Шишмановския манастир горските служители от „ДГС Самоков” Георги Митрев и Георги Спасов забелязали лек автомобил „Фиат” с рег. № СА 10-32 ММ и товарен бус „Форд” с рег. № СА 59 04 РК да се насочват към гората. От двата автомобила слезли бракониерите Михаил Начов и Николай Иванов и започнали да режат букови дърва с резачка.
Горските стражари се обадили за помощ на колегите си. Илиян Попов и Димитър Павлин пристигнали на мястото заедно с мобилното звено към „ДГС Самоков” и служители на РУП Самоков.
При съвместната акция нарушителите са заловени и са им съставени актове по Закона за горите. Конфискувани са двата автомобила – предмет на престъплението, с отсечените и натоварени в тях 3 куб. метра букови дърва.
Но, след като тръгват със задържаните автомобили, на околовръстния път за гр. Самоков проверяващите са засечени от черен голф, от който слезли Трайко и Асен Бориславови Етрополски. Двамата мъже се опитали да попречат на горските служители и полицията да продължат, като замерили с брадва служебния автомобил „УАЗ”. В резултат на удара колата е със сериозни щети. За проверка по случая и предприемане на съответните мерки е сезирана Районна прокуратура – Самоков.
Служителите са се разминали без наранявания, но инцидентът е пореден опит за саморазправа и възпрепятстване работата им по опазване на горските територии.