СамокоВест

Ботевград построи Спортна зала с 4 500 места за 6 млн. лева – самоковските велможи потрошиха 20 млн. лева за 2 000 места

Споделете ни в

botev grad sportna zalaБотевград има своята нова спортна зала – „Арена Ботевград“. Модерното многофункционално съоръжение е новият дом на баскетболния тим Балкан (Ботевград).

sportna-zala-botevgrad600 Общият размер на инвестициите до момента е 6 милиона лева собствени средства, съобщават от местната администрация. „Арена Ботевград“ разполага с капацитет от 4500 седящи места. Атрактивният инженерингов проект е реализиран за по-малко от две години от консорциум. Работният проект е дело на проектантски екип с ръководител арх. Борислав Богданов.

За сравнение „Арена Самоков” струваше на самоковските данъкоплатци близо 20 милиона лева. Капацитетът на основната зала е 2 000 седящи места, което е над два пъти по-малко спрямо възможностите, които предлага „Арена Ботевград“. Както е известно, строителството на самоковската  зала стана по време на управлението на Ангел Николов, Бог да се смили над душата му. Изпълнител на проекта е „Главболгарстрой”, собственост на мастития белчински строителен бос Симеон Пешов.

Къде е потънала разликата от 14 000 000 лева нека всеки потърси отговор сам за себе си. Екипът ни оставя цифрите да говорят.

sportna-zala-botevgrad600-3

3 thoughts on “Ботевград построи Спортна зала с 4 500 места за 6 млн. лева – самоковските велможи потрошиха 20 млн. лева за 2 000 места

  1. Не ме слагайте в графата враг на демокрацията или пък приятел на кмета. Не знам дали това което пишете е истина, а от написаното не става ясно. Някак аршина е сбъркан,за отправна точка сте взели брой места вместо квадратни метри строителна разгъната площ. За да направите коректно сравнение трябва да разделите Самоковската Арена на два подобекта – спортна зала и хотелска част. След това да вземете от проекта данни – колко квадратни метра е разгъната строителна площ на залата. В Самоков спортната зала има две нива – сутерен и спортна зала, възможно е спортната зала в Ботевград да има само едно ниво. След това делите похарчените пари на квадратните метри и получавате колко струва един квадратен метър построена спортна зала. От Интернет може да се направи справка какви са цените на кв. метър и тогава да се направи заключението дали е скъпо или е евтино. За хотела важи почти същата формула, но там има и обзавеждане. Ако нашите „велможи“ са били на командировка в Дубай и са монтирали златни кранчета и пеещи бидета и тоалетни чинии можем да ги наречем и шейхове, но преди това трябва някой да провери и тогава да слага епитети. Иначе на мен лично най много ми харесва личния самолет на Доналд Тръмп – Боинг 757.

  2. Освен въпросителните около разходите по строителството, не мога да не спомена, а предполагам и всички ще се съгласят с мен, че залата е несравнимо по красива външно и вътрешно от нашата. Вместо плетеницата от железа която се набива в очи при нас, тук има по сполучливо решение, като осветлението е доста по ниско и железарията остава в сянка. Сигурно и като акустика е много по добра. Направи ми впечатление и красивият фонтан пред залата. Но да не повдигаме тази „болна“ тема! На нас определено не ни върви в тази насока!

  3. От сука взех че направих една справка от интернет – Арена Ботевград има застроена площ 9520 кв.м и струва 6000000лв. Това прави по 630 лв. на м2.
    Арена Самоков и общински хотел имат общо 19320 кв. м застроена площ и струва 20000000 лв. Това като се сметне излиза 1035 лв./м2. Излиза че в Самоков цената на кв. м е почти двойна. Или аз доказах че авторът на статията е прав. Браво на мене.

Comments are closed.