СамокоВест

Бат’ Сали : Стипендиите са стимул за ромските деца – те отпадат от училище, защото родителите им не могат да си позволят да ги пращат

Споделете ни в

Нашите хора винаги настояват, че българският език им е майчин. Всички деца трябва да се поставят в равна ситуация. Тези стимули за децата ромчета ще са и помощ за техните родители, които живеят при мизерни условия. Това заяви в сутрешния блок на БТВ депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат’ Сали.

ДПС депутатът започна участието си в предаването „Тази сутрин“ с наградата, която е получил от Заместник председателя на израелския парламент за заслугите си за разбирателство между различните общности.

В Самоков някъде около 80-85% от децата в ромската махала ходят на училище. Не е вярно, че нашите деца ходят на училище само, за да получават финансови стимули“, категоричен бе Методиев. И изтъкна, че децата постигат добри резултати. Той заяви, че тази година от Самоков 18-19 ромски деца са записали да продължат висше образование. Според Бат’ Сали, само много малък процент ромски деца отпадат от образование и то поради нечовешките условия, в които живеят. „Ромските деца отпадат от училище, защото родителите им не могат да си позволят да ги пращат. Нямат пари“, настоя той.

Освен в Самоков ходя всяка седмица и в Кюстендил и съм много добре приет в махалата. Обикалям цялата страна и разкривам пред ромите политиката на ДПС. Ние нямаме за цел да обхванем циганския етнос. Ние искаме да им обясним, че ДПС е единствената партия, която прави нещо за тях“, категоричен беше Методиев. В предстоящите президентски избори той агитирал в цялата страна, защото е народен представител, който представлява ромския етнос.

В ДПС няма спуснати парашутисти, има избор от всички членове и симпатизанти. Така Бат’ Сали обясни в студиото на „Тази сутрин” решението на движението да подкрепи Пламен Орешарски на президентските избори.

На ме питаха мен лично съгласен ли съм, в партията се гласува по съвест на Централен съвет. Единодушно Пламен Орешарски беше избран за кандидат-президент на България”, каза още народният представител. Според него експремиерът е „най-подготвеният” за поста.

Колко ще вземе ДПС на първи тур? „Колкото толкова, не съм по прогнозите, смятам, че ще имаме по-голям процент, отколкото на местните и парламентарни избори”, отговори Методиев. По думите му в партията се надяват Орешарски да отиде на балотаж.

На изпроводяк Бат’ Сали обясни какво значи надписът върху наградата в превод от иврит – „Обичай ближния си колкото и самия себе си“. И допълни „Срещата ми с професор Михаел Бар-Зоар, световно известен писател, който бе горд че приех неговата покана, за да ми подари последната си биографична книга за Шимон Перес.“ Методиев подчерта отново, че е поканен в Израел от Зам. председателя на парламента г-н Хазан и са обсъдили вижданията му относно неговия етнос.

One thought on “Бат’ Сали : Стипендиите са стимул за ромските деца – те отпадат от училище, защото родителите им не могат да си позволят да ги пращат

  1. Защо ли му дават думата на тоя компрометиран човек? Стига стимули, трябва и нещо да се дава на тая държава!

Comments are closed.