СамокоВест

Баскетболистите на „Рилски спортист” с бронзови медали от ЕВРОХОЛД Балканска Лига

Споделете ни в

Рилски спортист – Самоков зарадва съгражданите си с бронзови медали от ЕВРОХОЛД Балканска Лига, след като надигра КК Куманово 2009 от Македония с 85:77 в срещата за разпределение на трето и четвърто място. Самоковци вече имат пълен набор медали от регионалната надпревара – злато от 2009 година, сребро от 2011 и бронз от този сезон.

В началото на срещата македонците поведоха с осем точки разлика – 2:10, като запазиха лидерството през цялата първа четвърт. Но състезателите на Барчовски бързо се съвзеха и намалиха изоставането си до точка – 22:23. Последва успешна стрелба на Бранко Миркович и Рилски поведе с 24:23. А две минути преди края на полувремето, серия от 10-0 да даде преднина на самоковци с цели 6 точки – 38:32. Оттук до почивката момчетата на Росен Барчовски не изпуснаха инициативата и се оттеглиха с аванс от 47:39.
Разликата се запази и след подновяването на играта. На два пъти Куманово намали пасива си – първо до 5, а после до 4 точки. Но два наказателни удара на Тони Гуджино и забивка на Емил Бинев изведоха Рилски напред със 63:55, преди кош на Марян Янески и добавка в последната секунда на Антъни Лий да фиксират резултата на 63:59 след 30 изиграни минути.
През четвъртата част Рилски остана начело и държеше дистанция въпреки опитите на Куманово да се върне в мача. Четири минути преди последната сирена преднината на самоковци стана двуцифрена – 77:67 след като Тери Смит превърна две грешки на гостите в 4 последователни точки. Куманово отново намали до пет точки на два пъти (80:75 и 82:77), но забивка на Христо Захариев за 85:77 подпечата домакинската победа и бронзовите медали за тима от Самоков.

За Рилски спортист над всички бе Христо Захариев с 25 точки, към които добави 6 борби и 3 асистенции. Тери Смит и капитана на отбора Бранко Миркович завършиха с по 14 точки, като Миркович направи и 10 асистенции, а Тони Гуджино записа 13 точки.

За отбора на Куманово Урош Лукович реализира 23 точки