СамокоВест

Баскетболният Рилски спортист добави трета Суперкупа към трофеите си

Споделете ни в

Мъжкият отбор на Рилски Спортист добави трета Суперкупа към витрината си със трофеи. Това стана след успех над Спартак Плевен с 95- 76. Мачът, който се проведе в зала „Арена Самоков“ даде начало на новия шампионат в мъжкото баскетболно първенство на страната.

Двубоят започна равностойно, като все пак момчетата на Рилецо имаха леко предимство и след едно полувреме игра водеха с 48- 36.

Със старата на третата четвърт гостите от Плевен успяха да намалят пасива си до едноцифрен, но Бъчков и Ридоу набързо прекъснаха ентусиазма им и Рилски отново увеличи аванса си.

Трей Хаоуел и Крис Минков отново успяха да задържат отбора на гостите в играта, но Сашо Янев и капитанът Костов се намесиха в точния момент и разликата в полза на Рилски спортист набъбна до 21 точки при оставащи само 10 минути до края на срещата.

В последната четвърт самоковци не дадоха никакъв шанс на гостите от Плевен да се върнат в мача, като по този начин ознаменуваха представянето си с първи трофей за сезона.

За домакините Христо Бъчков и Юре Планинич се разписаха с по 15 точки и 7 борби.  Това бе достатъчно, за да може Планинич да получи приза за MVP в мача. Чавдар Костов наниза 13 точки, Лакуинси Ридоу финишира с 12 и 5 асистенции, а Александър Янев и Джордан Сешън реализираха по 11.

Крис Кийлинг се отличи с 22 точки за Спартак, включително и с 4 успешни шута отвъд дъгата. Дерек Кълвър регистрира 13 и 15 борби, Крис Минков 10 точки.