СамокоВест

Триумф! Баскетболният Рилски спортист e шампион на България

Споделете ни в

Рилски спортист е шампион на България за сезон 2023-2024 г.!

Трофеят за тима ни дойде след успех в мач номер 4 над Балкан в Ботевград с 69- 81 и общ резултат в серията от 3- 1 победи.

Отборът ни тръгна много добре в мача и на два пъти успяваше да поведе с 5 точки. Балканци обаче намираха начин да отговорят и в резултат на това четвъртината завърши при 18-18.

Вторият период започна с грешки в нападение и от двете страни, а точките падаха само от наказателни удари. Баскетболистите ни обаче все пак намериха верния ритъм и след серия от 9-0 поведоха с 27:20. Домакините от Ботевград обаче отново отговориха и намалиха пасива си до 30:27 на полувремето.

Началните минути на третия период отново бяха по- силни за отбора ни и Рилски поведе с 8. Както и в предните ситуации обаче отборът на Балкан отново намери начин и свали пасива си до само 2 точки преди последната четвърт- 48- 50.

В нея двата тима размениха на няколко пъти водачеството си, но постепенно Рилски спортист успя да вземе предимство и три минути преди края поведе с 69:60,а с основна заслуга за това бе Сашо Янев, който нямаше спирка и не спираше да бележи. Баскетболистите на домакините обаче не се отказваха и тройка на Хана върна надеждите им за обрат в мача.

От този момент нататък играта се накъса, като двата тима изпълняваха предимно наказателни удари. При тях самоковци показаха по-здрави нерви и подпечатаха първия си трофей.

Сащо Янев бе големият герой за победителите след невероятна последна четвърт и общо 26 точки и 8 борби. Майкълин Скот реализира 15 точки с 8 асистенции.

За Балкан над всички бе Димитър Димитров с 22 точки. Сюприйм Хана вкара 13 със 7 асистенции.