СамокоВест

Президентът на БК „Рилски спортист“ инж. Петър Георгиев пред Sportal.bg: Спортът е нещото, което може да отклони децата от кривите пътеки

Споделете ни в

Снимка: Архив

Баскетболният клуб на ,,Рилски Спортист“ тържествено закри най-успешния сезон в историята си. Самоковци тържествено посрещнаха тазгодишния победител в Националната баскетболна лига при мъжете. Отборът на старши треньора Любомир Киров влезе в спортната зала „Арена Самоков“ при бурни аплодисменти.

Тъй като президентът на клуба инж. Петър Георгиев бе възпрепятстван и не успя да присъства в залата, когато неговият отбор спечели серията с Балкан (3-1) и вдигна трофея, той изрази емоциите си, размислите си за цената на златния медал и за бъдещето на отбора в пространно интервю пред Sportal.bg.

Публикуваме част от интервюто:

– Първа титла в историята на Рилски спортист, какво означава тя за Вас?

– Тя е първа като шампионска титла на България, иначе ние доста купи сме печелили. Това показва, че всяко нещо, което човек го мисли, желае и намира начин как да го постигне, което е постигнато с много труд, с много работа, постоянство…просто е неописуемо това, което се случва в нашия град. Това е плод на една 32-годишна работа.

– Чисто нематериално какво Ви струва тази титла?

– Нематериално ми струва много. Имам предвид нерви, работа и физическа работа. Въобще, един живот е това.

– Къде изгледахте финала, тъй като не бяхте в България по това време?

– Досега не ми се е случвало такова нещо – в една хотелска стая. Италианските стаи са доста малки в хотелите, с един малък лаптоп да гледам и да преживявам всичко. Повярвайте ми, доста по-трудно е отколкото като си в залата.

– Успяха ли да Ви разплачат от радост играчите?

– При успехи, независимо дали на малките момчета и момичета или на големите отбори, винаги доста емоционално посрещам нещата. Пак казвам, че като е сам човек в една стая е малко по-така… не можеш да си изразиш истинските чувства между четири стени.

– Какви бяха емоциите, когато Ви посрещнаха на летището?

– Никога не съм очаквал. Това беше страхотна изненада за мен. Как се бяха сетили…просто на летището събраха погледите. Мислеха, че идва някой световен шампион в мое лице. Дават ми една купа, всички гледат… Само затова, което вчера преживях си заслужава.

Цялото интервю четете в Sportal.bg