СамокоВест

Пожари край Самоков вдигнаха на крак Противопожарната служба, Горското стопанство и доброволци

Споделете ни в

Тази сутрин камион със слама пламна на околовръстното на Самоков в района над кв. „Самоково“. Пламъците затвориха кръстовището на изхода на Самоков – при разклона за селата Бели Искър-Маджаре-Мала църква-Говедарци. На място пристигна пожарен автомобил на Противопожарна служба – Самоков и огънят бързо бе потушен. По първоначални данни пожарът е тръгнал от ауспуха на камиона.

По късно днес пожар горя и в землището на село Широки дол. Огънят е тръгнал от сухи треви и се разразява към гората над селото, съобщиха за БТА от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Самоков. Кметът на селото Мариана Ракльова посочва, че в потушаването на пожара са се включили служители на пожарната и Горското стопанство, както и доброволци. Според нея това е умишлен палеж. Кметът Ракльова уточни още, че има черен път, който дели пожара от селото, и ако пожарът премине от другата страна ще има опасност за местните жители.

От своя страна секретарят на Община Самоков Венера Милова посочва за БТА, че са задействани всички институции и те поддържат връзка с кмета на общината инж. Ангел Джоргов. Милова уточнява още, че на мястото е и управителят на Регионалния център за управление на отпадъци Кирил Поповянски, който помага в гасенето с цистерни с вода.