СамокоВест

ОУ „Васил Левски“-Ярлово, общ. Самоков, с грамота и плакет за Добри практики във взаимодействието между детската градина и семейството

Споделете ни в

ОУ „Васил Левски“, с. Ярлово, община Самоков, получи грамота и плакет на Национална конференция „Добри практики за реализиране на взаимодействието „детска градина-семейство“, с фокус родители на деца от уязвими групи и родители на деца със специални образователни потребности.

На 16.11.2022 г. в гр. София, се проведе Четвъртата Национална конференция за обмен на добри практики за мотивиране на взаимодействието с родителите между педагогическите и непедагогическите специалисти организирана от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ). Конференцията бе в изпълнение на Дейност 4 „Реализиране на дейности за педагогическа, психологическа и социална подкрепа за родители на деца от уязвими групи и за формиране у тях на мотивация за активно приобщаване на децата им в системата на предучилищното образование“ на проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Проектът се изпълнява от Министерството на образованието и науката в партньорство с ЦОИДУЕМ. Целта му е ранното обхващане и образователното приобщаване на деца от уязвимите групи в предучилищното образование, подкрепа на достъпа им до качествено образование, подкрепа на социалното им приемане и сближаване за изграждането им като пълноценни граждани и за успешна професионална, социална и личностна реализация.

Част от конференцията бе и награждаването на „Добри практики за реализиране на взаимодействието „детска градина-семейство“, с фокус родители на деца от уязвими групи и родители на деца със СОП“. ОУ „Васил Левски“-Ярлово бе отличено сред работещите активно по проекта, за което получи признание грамота и плакет за разработена и представена добра практика на тема „Взаимодействие детска градина – семейство, с фокус родители на деца от уязвими групи и родители на деца със СОП“ по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищно образование“.

Под ръководството на директора Славейка Галева, младият, отдаден на работата си екип на училището постига все по-добри и по-видими резултати в реалната интеграция на децата от ромски произход в системата на образованието.