СамокоВест

Общински съвет -Самоков прие нова структура на Общинска администрация и нови правилници за дейността на общинските предприятия

Споделете ни в

На редовното си юнско заседание Общински съвет-Самоков прие нови правилници за устройството и дейността на общинските предприятия: „МАРКЕТИНГ, ТУРИЗЪМ И ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ“; „ДЕТСКО, УЧЕНИЧЕСКО И ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ“; „РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ – САМОКОВ“; „СТРОИТЕЛСТВО, РЕМОНТ И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ“; „ОБЩИНСКО ЛЕСНИЧЕЙСТВО“ и „СПОРТНИ ИМОТИ И ПРОЯВИ“. Правилниците бяха подготвени и внесени за разглеждане от Общинска администрация. Всички те бяха приети от общинските съветници без разисквания, предложения и коментари.

По докладна на кмета инж. Ангел Джоргов бе представена и нова структура на Общинска администрация – Самоков. След питания и коментар от страна на бившия кмет и настоящ общински съветник от групата на БСП Владимир Георгиев и на общинския съветник от Български лейбъристи Емил Кривошиев стана ясно, че до момента бройките са били 133, а с новото предложение стават 175. В отговор секретарят на Общината  Венера Милова поясни, че допълнителните бройки са към новите отдели за дигитализация, Контактен център, новия отдел за аварийна помощ и превенция. За назначенията ще бъдат обявени и проведени конкурси, уточни Милова.

Заместник-кметът по финанси Станимира Давидова допълни, че разходите за заплати ще бъдат в рамките на приетия годишен бюджет на Община Самоков и няма да се налага актуализация.

В крайна сметката новата структура бе приета с 20 гласа „За“, 6 „Против“ и един „Въздържам се“