СамокоВест

„Mountain Bike Park“ Боровец отваря врати на 1 май

 Breaking News

„Mountain Bike Park“ Боровец отваря врати на 1 май

„Mountain Bike Park“ Боровец отваря врати на 1 май
април 29
14:33 2014

mountain bike borovetsЗимният сезон завърши успешно и дойде времето на летните забавления. Само няколко дни остават до старта на голямото спускане. Обновен, „Borovets Mountain Bike Park“ отваря врати за нетърпеливите любителите на екстремното колоездене още на 1-ви май, преди снегът да се е стопил във високите части на Рила.
В дните от 1 до 6 май Кабинковият лифт и лифт „Ситняково Експрес“ ще работят за туристи и байкъри всеки ден. А до навлизане в активен летен сезон, лифт „Ситняково Експрес“ ще работи за нуждите на байк парка в събота и неделя и през другите почивни дни. Това лято цената на целодневна лифт карта ще бъде 22лв., цената на двупосочния билет за туристи 12лв. за възрастни и 6лв. за деца, съобщават от Бороспорт.
Стартът на сезона ще бъде даден с „Borovets Bonus Hunters“ – игра, в която могат да се включат всички посетители на байк парка абсолютно безплатно – по всички отворени за откриването трасета ще бъдат скрити различни подаръци от Бороспорт. Снимки на местата на „съкровищата“ ще бъдат разлепени на станциите на лифт „Ситняково Експрес“, в Borosport Adventure Center (намира се в търговската алея на хотел Рила) и на касите за билети и карти.
През предстоящия летен сезон наред с чистия въздух и красива природа, туристите ще могат да се насладят и на разнообразни летни забавления. Въженият град „Бороландия“ със „зип линия“ предлага незабравими емоции за малки и големи. Продължават еднодневните и полудневни турове до Седемте рилски езера, в. Мусала, в. Мальовица, в. Ястребец, крепостта Цари Мали град, Черната скала и др., като от този сезон туристите ще могат да наемат индивидуален планински водач.
Спортен риболов сред природата, каяк, стрелба с лък, пейнтбол, конна езда – са само част от заниманията, от които могат да се възползват гостите на курорта. Детски клуб „Бороленд“ предлага целодневни или почасови забавления за най-малките и дава възможност на родители и баби и дядовци да се включат спокойно в активности за по-големи.
Освен с екстремни трасета, „Mountain Bike Park“ разполага и с разнообразни леки трасета подходящи за начинаещи колоездачи и приятни семейни турове. Опитните инструктори на Бороспорт са на разположение за тези, които искат да напреднат бързо.
От „Adventure Center“ Бороспорт може да наемете екипировка и велосипеди от нисък до най-висок клас. Там е и мястото, където ще получите подробна информация за всички летни приключения, предлагани в курорта.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...