СамокоВест

Янко Попов-Туцо поиска предсрочно освобождаване

Споделете ни в

Молба за условно предсрочно освобождаване от затвора е подал Янко Попов-Туцо, осъден на 10 години ”лишаване от свобода” за участие в престъпната група за мокри поръчки, известна като ”Килърите”, съобщиха от Софийски градски съд (СГС).

От пресцентъра на СГС уточняват, че Попов е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание, като в случая от присъдата му се приспада времето, което той е прекарал в предварителния арест. Така на 22 август (сряда) 15-ти състав на съда ще разгледа молбата му и ще се произнесе за свободата му.

На 1 декември м.г. ВКС потвърди наказанието от 10 години „лишаване от свобода“ на Попов, наложено по-рано от Варненския апелативен съд, който измени и намали със 7 години първоинстанционната присъда от 17 години затвор.

Според върховните магистрати Янко Попов е виновен в това, че умишлено е улеснил Владимир Филев да умъртви шуменския бизнесмен Румен Рачев. От ВКС обаче сметнаха, че Попов не е направил това с користна цел, поради което определиха за правилна не първоинстанционната, а въззивната присъда.

Източник: frognews.bg