СамокоВест

7- годишната Анна – посланик на конкурса за детска рисунка „Земята на Св. Иван Рилски“

 Breaking News

7- годишната Анна – посланик на конкурса за детска рисунка „Земята на Св. Иван Рилски“

7- годишната Анна – посланик на конкурса за детска рисунка „Земята на Св. Иван Рилски“
октомври 06
13:32 2017

Анна много обича да рисува. Другата ѝ любов е класическият балет. Танц и рисунък – две проявления на красотата. Обича и да майстори различни красотички. Но голямата мечта е да учи балет – танцът си остава водещия порив. Проявява се и в кулинарното изкуство, като изненадва близки и приятели с различни изкушения по собствени рецепти. А родителите ѝ и двете й сестри са най-постоянните дегустатори и почитатели.

Конкурсът е организиран от храм „Покров на Пресвета Богородица“, а участие могат да вземат деца от 5 до 10 години.

В свое обръщение светозарната чаровница Анна приканва бъдещите участници:

„Здравейте, деца! Това е първият ми конкурс и много се вълнувам, защото с всички, които ми помагат, сме приготвили изненади за всички участници. В него каня да се включат всички деца от 5 до 10 г., които обичат да рисуват.

Ще имаме 5-членно жури и аз ще съм в него. От получените по пощата рисунки ще организираме изложба в чест на празника на този толкова велик светец на българската земя, преподобния Иван Рилски Чудотворец.

Надявам се да успеем да зарадваме с по-специални награди най-талантливите от вас. Ще имаме и малка викторина, така че ако бъдете сред дошлите на изложбата в залата на енорийския център при храм „Покров Богородичен“, подгответе се да се включите.

Отец Николай, предстоятелят на храма, много обича нарисувани от деца картини и икони. Той ви изпраща своята благословия да развивате своите таланти и с нетърпение ще очаква да види изпратените ми от вас рисунки за конкурса.

Ако няма да можете да изпратите рисунките си по пощата, то помолете родителите ви да ги снимат и да ги публикуват тук. Така пак ще сте участници. 🙂

Готови ли сте да започваме? Добре, вземете си моливи или четки и боички и чист лист. Опитайте се да си представите природата и животните, сред които е живял Св. Иван Рилски или самия него и ги нарисувайте.“

Творби могат да се изпращат до 19 октомври на адрес:

За конкурса на Анна, Храм „Покров Богородичен“, ул. „Г. Данчов Зографина“ 2 София, 1606

От получените по пощата рисунки ще се организира изложба в чест на празника на този толкова велик светец на българската земя, преподобния Иван Рилски Чудотворец.

Организаторите се надяват да успеят да зарадват най-талантливите участници. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...