СамокоВест

4 деца със счупвания от скейт парка в Крайречна зона. А сега накъде?

 Breaking News

4 деца със счупвания от скейт парка в Крайречна зона. А сега накъде?

4 деца със счупвания от скейт парка в Крайречна зона. А сега накъде?
май 25
17:39 2017

Още преди официалното откриване и пускане в експлоатация на Крайречна зона и съоръженията, 4 деца са със счупвания от скейт парка. Това стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет. Кметът Владимир Георгиев лично обяви, че му е казано за инцидентите с децата. Допълваме, че едно от дечицата е със счупвания на двете ръце и гипс до лактите.

Коментарите в общинския съвет бяха във връзка и по повод предложението на кмета Георгиев скейт парка да бъде отдаден под наем чрез публично обявен търг за срок от 3 години и начална наемна цена от 119,25 лв.

Предложението предизвика активна полемика от страна на избраниците ни.

Васил Стоянов от Евророма предложи да се поставят табели, на които да се посочи телефон за сигнализиране на нередности, тъй като се говори, че цигани се снимат, деца се къпят във фонтана. И допълни, че за рушене на общинска собственост трябва да има начин за сигнализиране и за налагане на съответни санкции.

Емил Кривошиев от ОБТБългарски лейбъристи“предложи общината да разработи цялостна стратегия по стопанисването, експлоатацията, охраната и обезопасяването на Крайречна зона.

Инж. Петър Георгиев, общински съветник от „Самоковци за Самоков“ се присъедини към направените предложения и допълни – да се поставят парапети на изнесените над река Искър платформи, които към момента са също особено рискови.

Александър Кроснев от ПП ГЕРБ предложи скейт парка да се даде безвъзмездно на спортен клуб Бороборд, а те да поемат безопасното използване на съоръжението и да предоставят възможност на децата от Самоков да спортуват безплатно. Съветник Кривошиев допълни, че най-посещавани и използвани в Крайречна зона са скейт парка и детската площадка, а тя вече се руши.

Георги Големинов от БСП настоя да има конкретен отговорник. Васил Зашкев от РБ заключи, че след като кафенето вече е отдадено под наем, решението за стопанисването и експлоатирането на скейт парка е постфактум.

Кметът Владимир Георгиев уточни, че ще бъде назначен работник от звено „Озеленяване“, който през деня ще отговаря и за реда на територията на парк Крайречна зона. По думите му, активно се работи по изграждането на видеонаблюдение. Той изтъкна, че към скейт парка има интерес и от софийски скейтбордисти.

В крайна сметка стана ясно, че паркът още не е приет от Общината и към момента цялата отговорност пада върху изпълнителите на проекта. Доколко това гарантира безопасността на децата, най-добре знаят родителите на пострадалите малчугани.

Общинарите отложиха вземането на решение по проблема за следващото си заседание. А до тогава да се молим да няма по-сериозни инциденти, всеки сам да си бере гайлето и да се спасява поединично. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...