СамокоВест

Благовест Коларов: Трябва да понесат отговорност виновниците за съсипията на река Искър в Самоков

Споделете ни в

Към публикацията ни „Праговете на Искъра и реакцията на Общинска администрация-Самоков“ нашият съгражданин Благовест Коларов коментира:

„Деликатно Б. Стамболийски посочва част от виновниците за сегашното положение на нещата, но аз съм по-директен и не толкова деликатен, и ще назова конкретно, поименно виновниците за сегашното плачевно състояние на реката в района на града. На първо място е бившият кмет А. Николов и неговата дружба носеща доста негативи за Общ.Самоков с шефа на ГБС Симеон Пешов. Виновни са всички от тогавашното Общ.ръководство, зам.кметове, председателя на комисия по екология в Общ.съвет – г-н Големинов, председателя на комисия за разпореждане с Общ.собственост и целият заспал Общ.съвет! Виновни са под изпълнителите БКС и „Елити“, които се нахвърлиха да грабят, когато видяха, че няма никакъв контрол от „Дунавска дирекция“ и местната управа. Писал съм и преди, че само за 10 дни изкарваха разрешеното количество инертен материал за една година от 5000 куб.м. А те работиха 3 години. Това е чиста проба мафия – тази обвързаност на власт и бизнес! Голяма част от виновниците са пак в днешната управа, пак се разпореждат както те си знаят прикривайки старите грехове. Потули се случаят и със заменката на бат Сали и още и още!

Затова съм на мнение, че е много „здравословно“ една смяна на властта, за да има ревизия на предишните, и настоящите да имат едно на ум, че следващите ще им потърсят сметка. Навярно чувството за безнаказаност е причина за голямата радост при изборна победа. Сега когато хората настояват да се оправи коритото на реката, същите хора казват, че няма пари в бюджета за това, без дори и да намекват, че парите трябва да бъдат взети от признатите от „Дунавска дирекция“ за виновници ГБС и под изпълнителите му. Трябва да понесат персонална отговорност и хората които са били на отговорни длъжности по това време! Трябва! Сега когато се прие решение от Народното събрание да няма давност за приватизационни сделки, защо да не се ревизират и такива грабителски договори донесли загуби и ощетяване на Общината ни?“

Публикуваме пълния текст на коментара. Заглавието е на редакцията.

2 thoughts on “Благовест Коларов: Трябва да понесат отговорност виновниците за съсипията на река Искър в Самоков

  1. Заустяването на отпадни води директно във водоемите, както е при всяко село в Самоковска община, е престъпление по НК за длъжностните лица, които са го допуснали.Престъпление е и заграбването на почти цялата вода от Искъра над града от Пешко и Ганис.В участъка от Учителския бент/края на стената/-до мостчето на вадата за бившата саламена фабрика/където започва Пашеница/, 9 месеца в годината почти няма вода.Пешко взима водата на две места и я връща не в Искъра, а в Палакария и реката от мостчето за Пашеница до Палакария лете почти няма вода и лайната от селата и дългия над 20 км Боровец вонят през целия град и няма живо същество, което да смее да нагази.Кога Общината ще изгони Ганис и Пешко ще прибере водата от рибарниците им обратно в леглото на Искъра? Ангел Немов даде без обществено обсъждане на Соф.вода да поставят още една тръба на Гюлечица.Искаме Общината да я премахне.Водата в р.Искър е крайно недостатъчно и Общината е длъжна да отреже Пешко, Ганис и Соф.вода.Бойчо е Веско са безусловно прави.Те са живата и може би единствената съвест на умиращия ни град…

  2. Смачкай руските цигани, г-н Президент Тръмп! Удряй смело и само в главата тази престъпна руска путинова мафия, която държи в робство и собствения си народ! Един кибрит, един телевизор не могат да произведат, а Путьо има 200 млрд. долара.Само лъжи! Смърт!

Comments are closed.