СамокоВест

Читателите питат – кметската управа отговаря

Споделете ни в

Във връзка с бюджета на община Самоков за 2015 година, нашият читател Благовест Коларов основателно е задал въпрос за предвидените за снегопочистване над 130 хиляди лева, след като същата сума от миналия сезон би трябвало да е налична, поради липса на сняг. Публикуваме без съкращения двете писмата. Коментарът е за Вас!

Моля, обяснете ми защо за снегопочистване и зимно поддържане на пътищата са предвидени 133 хил. лв. Миналата година беше определена същата сума ,но не е имало нужда и от 10 дни да се върши такава дейност, поради липса на сняг. Вложени са пари за подготовка на машини и закупуване на луга, но всичко това си стои, и чака следващата зима. Моля, отнесете въпроса до г-жа Сия ШЕХТАНОВА! Ако не получа отговор ще бъда принуден в отворено писмо до кмета да получа такъв! Не можах да присъствам на общ. обсъждане, защото съм на работа и никой от присъстващите не постави този въпрос. Чакам отговор!

pismo siq shehtanova

 

И все пак, не можем да не зададем въпроса – някой да е установил два пъти по-чисти улици и обществени пространства през 2014 година, двукратното им измиване, добра поддръжка и опазване на гробищните паркове, два пъти подменени пътни знаци? Екипът ни няма такива наблюдения. А Вие?