СамокоВест

Ясни са профилираните паралелки с прием след 7-ми и 8-ми клас

Споделете ни в

maturiТри паралелки са сформирани в Профилирана гимназия „Константин Фотинов“ – природо-математическа с английски език, хуманитарна с немски и хуманитарна с английски.
В Техническата гимназия „Никола Вапцаров“ също са сформирани три паралелки след седми клас по специалностите „Икономика и мениджмънт“, „Системно програмиране“ и „Компютърна техника и технологии“. Пусната е заповед за утвърждаването на тези паралелки, очаква се разрешение от образователното министерство. След осми клас в техническата гимназия е реализирана и една паралелка с две специалности.
В Гимназията по туризъм ще има два класа осмокласници – ресторантьори и хотелиери. За специалностите след седми клас няма кандидати. Предвидена е и паралелка за деца със специални образователни потребности, но към нея също няма интерес.
Сформирани са четири вечерни паралелки с прием след 7-ми клас и срок на обучение две години. В „Неофит Рилски“ са обособени три паралелки дневна форма на обучение по специалностите шивачество и шлосерство.
В СОУ „Отец Паисий“ очакват утвърждаването на една маломерна паралелка с 14 седмокласници по специалността „Информационни технологии“, която трябва да бъде одобрена от Министерство на образованието по Наредба 11.