СамокоВест
Снимка: www.vestnikpriatel.com

Ще застрояват и пазара

Споделете ни в
Снимка: www.vestnikpriatel.com
Снимка: www.vestnikpriatel.com

Съгласно действащия градоустройствен план на централна градска част, на мястото на зеленчуковия пазар се предвижда комплексно застрояване с височина на сградите до 3 етажа, като в първите етажи се разположат обекти за обществено обслужване.  Планът бе приет през 2007 година. По-голямата част от имотите в района на пазара обаче са частна собственост. Това налага съвместни действия между общината, която също притежава два парцела в границите на участъка и останалите собственици. В тази връзка днес бе проведена среща за съгласуване позициите на страните и възможностите за реализиране на проекта. От страна на общината присъстваха кметът Владимир Георгиев и главният архитект, който представи пред участниците в срещата идейни разработки за вида на сградите, които ще бъдат построени в карето между ул. „Абаджийска” и „Скобелев”. За да се стимулира инвестиционния интерес на частните лица общината се ангажира да изработи за своя сметка работен устройствен план. След одобрението му собствениците на парцели ще имат задължението да изготвят индивидуални инвестиционни проекти на своите части. Строителството ще се изпълнява поетапно. На срещата бе изготвен план за по-нататъшната работа и определени срокове за изпълнение. При добра съгласуваност между страните първият етап на строителните работи може да започне още през лятото на следващата година.

 

3 thoughts on “Ще застрояват и пазара

  1. Пиша .. щото си нямам друга работа. Нямам претенции да давам акъл, щото ако го имах щях нещо друго да правя. На Запад е така. Веднъж седмично на отредено място и достатъчно площ идва кервана на пътуващия пазар. На това място няма други сергии, отредено е само за „понеделник“. Гледам някакви картинки на нов ЦУМ или нещо подобно. Бях в Пазарджик .. чудесно подреден и функционален местен пазар със сергии който функционира ежедневно и не трябва да има нищо общо с преминаващия. Хора.. помислете какво правите. Вижте какви безумни проекти реализирахте – общински блок/непродаден, хотел Арена/празен, хотел на Боровец/празен, спортна зала/все едно си на нямо кино, не се чува нищо, Боричо .. стига. Ходете вижте и направете нещо читаво. Вземете и Симеон Пашов и цялата му фамилия ако трябва .. Стига ЦУМ, ГУМ и глупости на търкалета.

  2. Забравих нещо .. това дето като слезеш от рейса и влизаш директно в магазинче и обратно от магазинчето в рейса е know how дето го няма никаде .. Слава Богу че няма жертви .

  3. Това е място където хората изкарват доста добри пари с възможно най старата и развалена стока, нокой е виновен в случай …тези дето дават разбира се. Нормално е за да се стимулира инвестиционния интерес на частните лица общината се ангажира да изработи за своя сметка работен устройствен план. След одобрението му собствениците на парцели ще имат задължението да изготвят индивидуални инвестиционни проекти на своите части. По този начиннеата ще стана напълно законни и се надявам предлаганите продукти и стоки да бъдат на ниво.

Comments are closed.