СамокоВест

Шофьори на автобус предотвратиха тежък сблъсък на пътя Самоков – Боровец. Предпазиха десетки пътуващи.

Споделете ни в

avtobus katastrofaБлагодарствено писмо на една от тях
„Наскоро станах свидетел на пътен инцидент, в който двама шофьори проявиха завидна смелост и така спасиха десетки пътуващи по пътя Самоков – Боровец.
По-долу съм разказала накратко историята. Може да Ви се стори малко нападателна, но това е усещането, което остава у читателя, когато Не се сблъсква с положителни новини. От признателност към тези двама смели мъже, бих била много щастлива да видя материал по повода във Вашата медия!
„Шофьори на автобус предотвратиха меле на пътя Самоков – Боровец“. Подобна статия няма в нито една местна медия и това не е неочаквано. (Използвам „меле“ само, за да успее по някакъв начин това писание да се впише в новинарския поток …)
Подобна статия няма в нито една местна медия и това не е неочаквано. Защото тези хора проявиха рядко срещана смелост и блъснаха умишлено автобуса в гората, за да спасят пътуващите в десетките коли от Самоков към Боровец. Бях в една от тези коли, които успяха да се разминат с авариралия, летящ с опасна скорост и с криволичене, за да избегне сблъсък с автомобилите автобус и видях саможертвата на двамата мъже – единият шофирайки, а другият навигирайки от вратата, за да избегнат сблъсък с колите, идващи отдолу. Всички автомобили, които бяха отбили, за да улеснят разминаването, се върнахме, за да проследим автобуса, защото беше ясно, че сблъсък ще има. Преди завой, от който двамата мъже не са имали видимост за идващи коли, намерихме катастрофиралият автобус. Пътуващи от колите, свидетели на инцидента, вече оказваха първа помощ на навигатора, който беше пострадал. Не успяхме да помогнем много – в чисто новият ни автомобил се оказа, че аптечката съдържа само топка памук… За щастие се намериха подръчни средства и адекватни хора, които съдействаха на човека. Полицията дойде за не повече от 5 минути, малко след това се отзоваха и Спешна помощ и пожарната. Аз останах в колата с шестгодишната си дъщеря. Помислих си за медиите, като човек от „гилдията“, та макар и в минало време. Но ми се стори твърде цинично да сигнализирам в такъв момент. Не за друго, а защото връх щеше да вземе зрелището и най-вероятните заглавия щяха да звучат от рода на „Автобус едва не погуби десетки“. А аз държа да се знае, че адекватните действия на двамата мъже в автобуса (за щастие нямаше пътници в него) спасиха много хора. И искам да им Благодаря! И се моля да са живи и здрави, и да срещат Човечност!”
Петя Георгиева

Заглавието е на СамокоВест.