СамокоВест

По повод на едно взаимстване

Споделете ни в

Току що пръкналия се вестник на предприемчивите самоковци води активен диалог със своите читатели в социалната мрежа. Така е правилно – обратната връзка ти показва къде си и къде би могъл да бъдеш, ако уважаваш изказаното и изказващия мнението. Ето как общува там въпросното бизнес издание (цитираме дословно, за да сме в помощ на онези, които не са почитатели на социалните мрежи).

Гражданин в генералска униформа споделя: „Официална делегация посети Израел – страхотно !!!! Призовавам гражданите на Самоков да адмирират това изключително важно посещение !!!”

Някой (администратор) отговаря:  „Вижте какво – кой какво адмирира си е негова работа. Това е заглавие на новина. Ако имате някакви претенции към редакционната ни политика, намерете някоя свръхновина, за да заместим вестите от Общината. На всичкото отгоре не виждам никакви суперлативи вътре.”

Дожаля ми за генерала, който, освен че споделя съкровени мисли и изразява възторга си от това вишочайшо действие сега ще трябва да се нагърби с отговорната фейсбук дейност и да търси свръхновини. При това безплатно. И го направил човекът, най-отговорно. Поразровил се тук-там и установил, че комисията за предотвратяване на конфликт на интереси към общинския съвет си няма никаква, ама наистина никаква работа. Защото общинските съветници не могат даже и да си помислят да се възползват от властта, та затова и въпросната комисия бездейства, а дали получава пари за своето бездействие, въпросният генерал Станев не могъл да научи, защото било конфиденциално. Та, за да не вървят бадева хонорарите в тази нищонеработеща комисия потребителят на социалната мрежа, облечен в генералска униформа, предлага на отговарящия за фейсбук редактор да поразпита като как така един член на въпросната комисия, заедно с една председателка на друга комисия си направиха една частна фирмичка, която съвсем случайно носи името и съответно повтаря и дейността на комисията, която се председателства от председателката, а пък комисията за предотвратяване на конфликта на интереси нищо не знае по въпроса.

Или нещо не сме разбрали като хората – може би тази комисия се отнася не до общинските съветници, а до потребителите на фейсбук, щото ако е така, то е редно самият генерал да бъде подложен на разследване. Тъкмо да си оправдаят заплатите тези от нищонеправещата комисия.

Ако тази малко поостаряла новина не ви се стори свръх, хич да не ви е на ……, ако ме разбирате. Делегациите няма да свършат.

Капитан Фейс Буков