СамокоВест

Четирима самоковци с шанс за парламента – три дами и Бат Сали

Споделете ни в
sali
Александър Методиев

В предстоящата надпревара четирима кандидат-депутати от Самоков са с реални шансове да влязат в 43-то Народно събрание.
Александър Методиев – Бат Сали оглавява листата на ДПС в Кюстендил. Той е на втора позиция и в листата на партията за Софийска област. Като се има предвид многолюдната циганска общност в южния град, шансовете на Бат Сали отново да седне на парламентарната банка са почти сигурни. Така да се каже, самоковци пак ще имаме достойно представителство, независимо че утвърденият вече законотворец влиза от друг избирателен район.

krasimira kovachka
Красимира Ковачка

Водач на листа за 26 МИР е и шефът на Болницата д-р Красимира Ковачка. Тя води списъка на кандидат-депутатите от коалицията между Николай Бареков и „олигарха” Ковачки, както до скоро именуваше днешния си партньор новият политик. Доколко резултатите от Европейските избори могат да бъдат база за прогнози за бъдещето на „България без цензура”, след срива на КТБ, не се наемаме да гадаем. Но така или иначе челната позиция на д-р Ковачка й дава добри шансове.

Ирена Коцева
Ирена Коцева

Третото място в листата на ГЕРБ за Ирена Коцева безспорно също е избираемо. На изборите за 42-ро Народно събрание партията на Бойко Борисов получи 32.347% от гласовете на избирателите в района и три мандата. Ако изборните резултати се повторят, Коцева ще бъде третият самоковец в бъдещия Парламент.

Светла Атанасова
Светла Атанасова

С добри шансове за победа е и Светлана Атанасова. Тя е на трета позиция в листата на Реформаторския блок. Светлана Атанасова е мениджър в туристическия бизнес, с магистърски степени по Туризъм и Финанси, Председател на Българската Асоциация на Туристическите Агенции, стипендиант на фондация „Карл Дуисберг“ – Германия, общински съветник от коалиция „Бъдеще за Самоков“. Като се има предвид, че водач на реформаторите в избирателния район е Димитър Делчев, се очаква резултатите на блока за парламентарните избори да бъдат много по-високи от тези за Европейски парламент. С кандидатурата на Димитър Делчев Реформаторският блок отговаря на едно от основните искания на гражданите – за нови лица в политиката, необременени, знаещи и можещи. Димитър Делчев е магистър по право в юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Завършил в Cambridge University право на европейския съюз и английско право. Подборът на кандидати на Реформаторския блок дава изключително добри перспективи пред Светлана Атанасова за влизане в бъдещия Парламент.