СамокоВест

Чарлз се развежда със своята Камила

Споделете ни в

camila and charlesБританският престолонаследник принц Чарлз и неговата втора съпруга, херцогинята на Корнуол Камила, са започнали бракоразводен процес. Това съобщи „Интърнешънъл бизнес таймс“, като се позова на британското издание „Глоуб“.
След 9 години брак 66-годишната съпруга на принца на Уелс е поискала разтрогване на съюза им, а също 200 млн. паунда или 350 млн.долара издръжка.
Херцогинята на Корнуол сама определила сумата на исканата от нея издръжка, която трябва да ѝ изплати 65-годишният принц Чарлз.
Тя била обяснила, че парите са също и за да запази мълчание. В замяна на 200-те млн. паунда тя обещала да не разгласява подробности за раздялата си с Чарлз, а също за кралското семейство.
По данни на медиите британската кралица Елизабет II била одобрила развода и нарекла искането на Камила „позорно“. Тя отхвърлила идеята за издръжка и била казала, че „няма да плати и пени“.
Тази жена винаги е искала или короната, или адски много пари, така че се очакваше този ден да настъпи. Освен това тя беше до Чарлз в продължение на три десетилетия, така че може много да го очерни, пише „Глоуб“.
Официално потвърждение или опровержение на информацията за назряващия развод на принц Чарлз и съпругата му Камила няма.
Принцът на Уелс и Камила Паркър-Боулс сключиха брак през 2005 година. Той бе втори за Камила и за британския престолонаследник. Първият брак на принц Чарлз с покойната лейди Даяна бе разтрогнат през 1996 г.