СамокоВест

Цигани пребиха млада жена от Самоков за 20 лева

Споделете ни в
bilqna ivanova cigani prebiha
Пострадалата Биляна Иванова

Около 4.45 часа на 9 март жена от Самоков е сигнализирала на тел. 112, че приятелката й е била нападната и ограбена пред дома й на ул. „Македония“. Полицейски служители от РУ- Самоков извършили оглед на местопроизшествието, при който изяснили, че прибирайки се след празненство по случай 8 март, двете жени са били нападнати и съборени на земята от двама непознати мъже. Докато единият нападател безуспешно опитвал да издърпа дамската чанта на едната от двете жени – на 29- години, съучастникът му започнал да нанася удари с крака по главата и тялото на 25- годишната й приятелка. Престъпникът отнел чантата й, в която имало портфейл с 20 лева, лични документи и други дребни вещи, след което двамата се избягали. На потърпевшите била оказана медицинска помощ във Филиала за спешна помощ в Самоков, където е установено, че пребитата млада жена е с аркада на левия клепач, подутини в областта на очите и охлузвания по коленете.
Още същия ден криминалистите от районното управление в Самоков разкрили и задържали извършителите- К.С./20г./, криминално проявен и К.М./18г./ от Самоков. И двамата са от ромски произход. Срещу тях е образувано бързо производство за престъпление по чл. 198 от НК под наблюдението на районна прокуратура- Самоков. Днес на извършителите са повдигнати обвинения за грабеж и опит за грабеж и с постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.
Темата за ромската престъпност става все по-актуална. Особено след жестокото убийство на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Все по-често се налага и въпроса – адекватни ли са мерките на правосъдието спрямо престъпниците и гарантират ли тези мерки защитата на обществото. В този смисъл, достатъчна ли е мярката за неотклонение „парична гаранция” наложена на побойниците, за да бъдат спокойни съгражданите ни.

2 thoughts on “Цигани пребиха млада жена от Самоков за 20 лева

  1. Винаги се възмущавам от практиката да не се съобщават имената! Какво означава КС на 20 год.и КМ на 19г.? Тия изроди трябва да се показват на снимки и по местния тв.канал,всеки да ги познава и ако ми се случи възможност да им се отбия! Това заслужават! Като бях дете мой приятел се беше пошегувал, и криейки се в Туристическата градина беше вързал един портфейл, който стоеше на средата на шосето. Когато минеше кола и забележеше портфейла, хората слизаха и когато посегнеха да го приберат моят приятел го придърпваше в храстите. Заради това му деяние снимката му стоя за порицание дълго време на табло на центъра. А сега им щадим достойнството! Трябва да се промени закона! Както в с.Галиче един кмет бабаит беше почнал да раздава правосъдие връзвайки провинилите се на центъра. Браво на този човек! Иначе няма да има оправия!

  2. Как може да им дадат мярка за неотклонение парична гаранция? Бива ли такава подигравка? За невинни граждани, срещу които няма никакви доказателства за извършено престъпление, съдът определя задържане под стража, а тия ГАДОВЕ, които са известни на полицията, срещу които е образувано бързо производство – парична гаранция??? Най-тежката мярка за неотклонение и най-тежката присъда за грабежа!!!! Дано поне веднъж съдът да си свърши работата, както трябва!!!! А управляващите все така да продължават да толерират малцинствата и да стимулират раждаемостта им с помощите! До няколко години ще е още по-страшно!!! Вземете се в ръце „компетентни органи“!!!

Comments are closed.