СамокоВест

Циганите ще плащат наем от 15 стотинки на квадратен метър за незаконните си къщи

Споделете ни в

ciganski kvartalНа априлското си заседание общинските съветници решиха ромите да заплащат наем за земята, върху която са построили незаконните си къщи. Сумите за наема са повече от символични. Смуглите ни съграждани се задължават да внасят в общинската хазна по 15 стотинки на квадратен метър без ДДС, при това на база застроена площ. Дворовете ще продължават да си ги ползват гратис. Договорите за наем са основанието, на което живущите в незаконни постройки в циганската махала могат да кандидатстват пред ЧЕЗ за откриване на партиди.
Процедурата по отдаване на наем на терените стартира с включването на 98 поземлени имота за жилищни нужди в програмата за управление и стопанисване на общинската собственост, за които към този момент са постъпили заявления. Общинарите гласуваха и други условия по договорите. Съгласно тях наемателят се задължава да сключи договор с „ЧЕЗ-Електроразпределение” АД за присъединяване към електроразпределителната мрежа. Наемателят се задължава да заплаща текущите разходи за изразходвана ел. енергия, вода и др. консумативи в имота по собствени партиди, разкрити към съответните ведомства. Наемателят се задължава да ползва за жилищни нужди наетите идеални части от общинския имот, като няма право да разширява площта, която е вписана в договора, задължава се да полага грижата на добър стопанин за наетия имот, както и за района около него. Наемателят се задължава да не извършва реконструкции и преустройства в имота без предварителното писмено съгласие на наемодателя. Наемателят се задължава да не преотстъпва ползването на общ. имот, както и да не преотдава наетия имот на трети лица.
С решението си съветниците възложиха на кмета на общината Владимир Георгиев да сключи с кандидатите договори за наем за срок от 3 години.

2 thoughts on “Циганите ще плащат наем от 15 стотинки на квадратен метър за незаконните си къщи

  1. А и аз искам малко така,като обещавам да науча сигански език,да си боядисам мутрата,да не мога да чета и пиша на бъгарски.Че си купим и конь.Да не забравим -Че гласувам за вас.

  2. Това си е направо безплатно узаконяване на незаконно завзети територии и незаконни постройки! Общинари озсъзнайте се, моля! Вместо да се съборят поради несъобразяване с актуалната строително-техническа нормативна уредба…:)

Comments are closed.