СамокоВест

Цигане скочи от стената на река Искър бягайки от полицаите

Споделете ни в

В края на седмицата притеснени граждани са подали сигнал в РУП-Самоков, че групи роми се тълпят пред БИЛЛА и Т-Маркет и тормозят клиентите им. На място е бил изпратен полицейски патрул. При вида на униформените нарушителите побягнали. А 13 годишният Георги решил да се скрие от полицаите, като скочи от стената на река Искър. При приземяването тийнейджърът си е счупил левия глезен. Той се е разминал на косъм от по-сериозни последици, като се има предвид, че само на метър от мястото е една от дълбоките ями, които Главболгарстрой остави след себе си при незаконния добив на баластра.

Служителите на реда повикали медицински екип и специалисти от Противопожарна служба. Огнеборците извадили пострадалия злосторник със стълба, а пристигналите междувременно здравни специалисти го транспортирали с линейка до МБАЛ Самоков.

В крайна сметка нарушителите не само изтормозили клиентите на двата големи хипермаркета в града ни. Вредителите ангажирали екипи на Противопожарна служба и на Спешна помощ, както и специализирани транспортни средства – линейка и пожарна. А цената отново я плащаме ние, добросъвестните граждани. Плащаме я не само със спокойствието си, но и с данъците си.