СамокоВест

Цвета Караянчевa за бисерите на властта: Дума дупка не прави

Споделете ни в

”Не съм блондинка под прикритие, Васко Нубиеца не го познавам, нито съм седяла на един чин с черната Златка, още по-малко се чувствам като Магелан, тръгнал на околосветско плаване от Европа за Азия в западна посока”. Така депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчевa коментира гафа си от петък, когато прати Пекин във Виетнам.

”Скъпи приятели, тия дни волю-неволю, се присъединих към компанията на политиците, прочули се с лапсуси”, посочва Караянчева.

Тя разказва, че е имала отличен по география в училище и силно се надява, че ”братският китайски народ ще ми прости ”трансфера“ на Пекин във…… Виетнам, който в момент на афект допуснах от трибуната на парламента”.
”Станалото, станало. Гафът си е гаф и няма да го замазвам със задна дата. Дума дупка не прави, е рекъл народът. Но, както се вижда, на медиите дава хляб напоително да се упражняват с пиперливи коментари за /не/компетентността на политиците, особено в събота и неделя, когато ”народните измамници“, пардон избраници, както казват в един сутрешен блок, почиват”, пише Караянчева.

”Утешителното е, че подобни нелепи грешки, за разлика от тези на Путин и Буш, например, нито сриват международните борси, нито застрашават световния мир. А „Господари на ефира“ нека заповядат. В крайна сметка, човек трябва да се разкайва не за думите, а за мълчанието си”, добавя тя.