СамокоВест

Храмът на свободните – благотворителна изложба в подкрепа на Криси Недялкова

Споделете ни в

Журналистът Никола Стойнов открива благотворителна изложба със снимки от Рила и Пирин. Експозицията „Храмът на свободните” включва 24 кадъра от двете най-високи планини в България. Откриването е на 13 юли (четвъртък) от 19 ч. в АртЦентър ФотоСинтезис на бул. „Васил Левски“ 57, София от 19 ч.

Приходите от продажбата на фотографиите, които участват в изложбата, ще бъдат дарени за подпомагане на лечението на 13-годишната Кристина Недялкова, която е родена с тежкото гръбначно заболяване спина бифида. Криси е ученичка в ПГ „Константин Фотинов”-Самоков, свири на пиано, ходи на уроци по математика и английски. С помощта на родителите си обикаля по цяла Рила и не само Рила. Криси е ходила на всички хижи и всички заслони, няма място в Рила на което да не е била. Тя е един смел покорител и на връх Мусала.
Родителите на Криси – Виктория и Захари Недялкови, са планинари и планински спасители. Захари е дългогодишен служител в Метеорологичната станция на Мусала, а Вики е отдадена на планинския туризъм. Двамата отделят голяма част от времето и енергията си за организиране и провеждане на различни спортни и туристически активности за деца с двигателни увреждания.

Банковата сметка, по която се набират средства е:
BG20BPBI79424005838602
Пощенска банка
Титуляр: Виктория Христова Недялкова