СамокоВест

Хитовият сериал „Четвърта власт“ се завръща в ефира на БНТ1

Споделете ни в

Четири години след сериозния дебат, който предизвика политическият трилър „Четвърта власт“ в българското общество, сериалът се завръща в ефира на БНТ1. Обществената медия дава възможност на зрителите от 12 юли да гледат повторението на поредицата за взаимоотношенията между медии, власт и тайни служби. Дванадесетте серии ще се излъчват всяка вечер от понеделник до четвъртък от 23:30 часа.

Филмът, режисиран от Димитър Коцев-Шошо и Стоян Радев, поставя за първи път темите за манипулиране на обществото; схемите, които се управляват от тайните служби; защо продължаваме да усещаме сянката на досиетата на бившата Държавна сигурност, къде минава границата на независимостта на медиите от служби и политически елит.  В редакцията на в. „Четвърта власт“ ще си припомним сложните междуличностни отношения, управлявани от политически и компроматни войни. В ролите ще видим отново съзвездието от актьори – Атанас Атанасов, Христо Шопов, Самуел Финци, Деян Донков, Владимир Пенев, Мила Парушева, Снежина Петрова, Ана Пападополу, Владимир Карамазов, Михаил Билалов, Христо Петков  и др.

През 2014 година сериалът спечели голямата награда в категория „Игрални филми“ в конкурса на Професионалната асоциация на регионалните телевизии в Европа – СИРКОМ, където се наложи сред 228 програми от 22 държави. „Четвърта власт“ е и първият български сериен филм, който бе селектиран в един от най-престижните форуми за телевизионно творчество –  FIPA – и включен и в каталога на FIPA Industry. След своето създаване, продукцията на БНТ и „Спотлайт“ бе представен и в Кан по време на ежегодния кино и телевизионен пазар.