СамокоВест

Френски учени бият тревога – ГМО храните водят до тумори и висока смъртност

Споделете ни в

Френско изследване отново поставя на дневен ред темата за генномодифицираните храни. Учените са провели изследване върху четири групи плъхове. Резултатите са шокиращи – тумори и висока смъртност при плъховете, хранени с произведена в Съединените щати ГМО царевица. Огромен тумор се образува за по-малко от година. Резултатите изненадали и самите автори на изследването. Гризачите от контролната група са хранени с класическа царевица. Опитните мишки от другите три с ГМО и третирана с химически препарати. В първата на животните е давана генномодифицирана царевица, във втората – немодифицирана царевица, третирана с Раунд ъп, а в третата – ГМО царевица и вода със следи от пестицида, предаде БНТ.
И в трите групи без изключение се появяват тумори и тежки увреждания на черния дроб и бъбреците. 50 процента от женските и 70 на сто от мъжките екземпляри умират преждевременно, в сравнение с 30 на сто и 20 на сто в контролните групи. Изследването е продължило две години, а не три месеца, колкото траят тестовете за одобрение на определен продукт.Учени от други страни също изказаха тревога. От компанията „Монсанто“, производител на пестициди и ГМО семена, обаче твърдят, че са убедени в безопасността на продуктите си.

Френското правителство сезира националната агенция по санитарна безопасност. Възнамерява да се обърне и към Брюксел.

7 thoughts on “Френски учени бият тревога – ГМО храните водят до тумори и висока смъртност

  1. Това е биологично оръжие част от програмата за евгеника.Което ни се прилага отдавна и вече е се виждат резулнатите от това . В БГ през последние години има бум на раковите заболяваниа.Няма нищо случайно.
    В плановете на „Глобалния елит“ влиза пълно унищожение на някой нации в това число и Българите. Вече имаме статут на колониална държава.
    Светът се управлява от психопати.Те искат да модифицират не само растения и животни но и цялото човечество. Ако знаете какви още смъртоносни оръжия ни се прилагат ще ви се изправи косата. Но въпреки всичко ако човечеството оцелее бъдещите поколения ще говорят за това което се случва сега като Най-зловещия геноцид на планетата.

  2. монсанто са повече от „алчни монополисти“, даже се съмнявам, че парите толкова ги интересуват. тези хора разработват БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ!навремето монсанто са произвели токсичния хербицид „Agent Orange“ използван от американците във Виетнам.по данни на Виетнамското Министерство на външните работи „Agent Orange“ e причинил 400,000 смъртни или инвалидни случая, а 500,000 деца са се родили с дефекти http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange
    “хора“ разработили подобен продукт, хора отговорни за масови убийства.нещата отиват натам те да постигнат пълен контрол върху храната ни, като ни отнемат естествените и безвредни сортове, и ни задължат да садим и ядем техните отрови (по един или друг начин).но може би това заслужаваме, защото въпреки примера на хората пострадали преди нас от ГМ културите–въпреки потресаващия пример–ние не се вслушваме и не взимаме поука. защото не ни интересува… в САЩ производството на спераматозоиди у младите мъже намалява с 50% ! храните с чужди гени в тях се отразяват и върху фертилността на жените. също така е доказано ,че при децата пък се проявяват алергии,в следствие на ГМО и се появяват туморни образувания. генетично променените организми понижават защитните сили на имунната система.има ли някой на който да не му е ясно ,че корпорациите занимаващи се с ГМО са по-скоро военни организации отколкото икономически или други субекти!…

  3. 93% от неродените бебета са заразени с ГМО. Забележително ново проучване изобличава още една лъжа на биотехнологичната индустрия. А именно тази, че определен вид генетичен пестицид, използван в култивирането на ГМ посеви, не попада в човешкото тяло. Изследователи от Квебек доказаха, че Bt токсинът, използван в ГМ царевица и други култури, безспорно заразява кръвта на хората. Въпросният токсин е открит и в кръвта на 93% от бременните жени, участвали в теста. Проучването обяснява, че токсинът може да навлезе в тялото не само от приемане на ГМО, но и от консумация на мляко, месо и яйца от животни, хранени с ГМО. http://www.naturalnews.com/032510_unbor … _GMOs.html

    „монсанто“ е обявена за най-лошата компания на 2011 г. от NaturalSociety – като заплаха за човешкото здраве и околната среда !!! http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A … UKkJC166Ag

  4. И в Самоков се отглеждат ГМ култури. Страшното е че по тия въпроси много малко се говори има пълно информационно затъмнение от страна медиите. Дори се нарича модерно земеделие и се представя като нещо добро. Добре че поне единия интернет е все още нецензуриран .

  5. Близо 100 000 тона генномодифицирана соя внася страната ни за нуждите на хранителната промишленост, научи РЕПУБЛИКА. С тази соя, отглеждана в лаборатория, се правят салами, вафли, кренвирши, кайма, с нея се хранят и животните.

    „Имаме селектирани български сортове соя, но нашето производство е крайно недостатъчно за нуждите на пазара”, казва доц. Георги Георгиев, началник на Опитна станция по соята – Павликени. Той и колегите му не се притесняват от ГМО храни, тъй като щяло да дойде момент в развитието на човечеството, в който живите организми ще свикнат с тях и няма да има странични ефекти.
    Европейската комисия одобрява допустими количества на ГМО в храните. Ние правим редовни проверки, нарушители има, има обаче и глоби”, казва Йордан Войнов, шеф на Агенцията по храните. Той е против генномодифицираните продукти, предпочита чиста българска храна. Съгласен е обаче, че фермерите все по-трудно ще отглеждат земеделски култури на полето заради замърсяването, а ще ги изместят учени, епруветки и лаборатории.

    Тъпчем и животните
    Над 70 процента от световното производство на соя, която се използва главно за храна на животни, е генномодифицирано. Това съобщи Франс прес в края на май, позовавайки се на проведения тогава световен форум за отговорно производство на соя. Така, искаме или не, изкуствената храна попада в организма на човека чрез приема на месо.
    По-болни и мутирали

    Повече болни от рак, страдащи от алергии, деца с вродени аномалии. Това са само част от резултатите от храненето ни с некачествена продукция, тъпкана с химия. ГМО продуктите са устойчиви за отглеждане, тъй като убиват бактерии и фермерите не търпят загуби, но същите свойства водят и до изменения в клетките на човека.

    Пробивът на „Монсанто”

    ЕС е разрешила вноса на ГМО соя в началото на месеца, създадена от американската компания „Монсанто”, показа проверка на РЕПУБЛИКА. Срещу това протестират редица организации. Те смятат, че оценката на рисковете за здравето на хората е „много повърхностна”. Не било отделено достатъчно внимание върху алергичните рискове, а и от ЕК не е извършен мониторинг върху здравословното състояние на хората след началната продажба на продуктите с тази соя.

Comments are closed.