СамокоВест

Френският седмичник „Нувел Обсерватьор”: Сергей Станишев, който е председател на ПЕС се е съюзил с фашистката формация Атака

Споделете ни в

Sergei-StanishevАвторитетния френски седмичник Нувел Обсерватьор публикува в броя си от 26 септември статия за събитията в България, подписана от журналиста Жан-Батист Ноде. Изданието подчертава, че Сергей Станишев, който е председател на Партията на европейските социалисти, се е съюзил с фашистката формация Атака. Повод за публикацията е писмо до ПЕС, с което се иска отстраняването на Станишев. Писмото е изпратено от гражданската инициатива Кръстьо Пастухов, наречена на името на българския социал-демократ, убит от комунистическия режим в затвора на 28 август 1949. Статията е илюстрирана със снимка на привърженик на БСП, манифестиращ в София през август 2013 с портрет на Сталин.

България: Скандал в Европейската социалистическа партия

Президентът на Българската социалистическа партия, който председателства също Партията на европейските социалисти се е съюзил с фашистка формация. Гражданското общество иска главата му. Европейските социалисти и в частност френските, са озадачени. Български граждански организации изискват в отворено писмо – копие от което получи и Нувел Обсерватьор – отстраняването на Сергей Станишев, президент на ПЕС и дори неговото изключване от тази формация, която обединява социал-демократите в Европейския съюз. Жан-Кристоф Камбаделис, вице-президент на ПЕС, който е получил писмото, е останал объркан. Каква е причината за това искане? Не само, че българската социалистическа партия (бивша комунистическа), също председателствана от Стенише, никога не е отрекла тоталитаризма и дори се позовава на сталинското наследство, но днес тя се е съюзила, за да запази властта, с фашистката партия Атака, която е открито расистка и антисемитска. Този съюз провокира вълни от протести на възмущение, които разтърсват страната повече от 100 дни. Организацията, предприела инициативата за писмото се нарича „Гражданска инициатива Кръстьо Пастухов“, на името на социал-демократическия лидер, убит в затвора през 1949 от комунистите, предшественици на българските „социалисти“. На много места в Източна Европа комунистическите партии станаха „социалистически“, за сметка на истинските социал-демократи, понякога оцелели от репресиите. Наистина, Социалистическият интернационал се колеба да приеме в редовете си тези мутанти. Страховете се оказаха оправдани. „Социалистическите“ предводители от Изток не само флиртуват с ултранационалистите и крайната десница, но и станаха олигарси, които не отстъпват пред нищо (корупция, убийства, т.н.), за да се обогатят. Спазвайки „социалистическия морал“, разбира се.

                                                                                   Превод Биволъ

One thought on “Френският седмичник „Нувел Обсерватьор”: Сергей Станишев, който е председател на ПЕС се е съюзил с фашистката формация Атака

  1. За да са на власт комунистите са готови на всякакви метаморфози и жертви. Тежко и горко на омаломощения и съсипан от тях български народ. Изопачиха миналото му, ограбват настоящето му, обезсмислят бъдещето му.

Comments are closed.