СамокоВест

Филип Кирев: Грижата за спорта е част от държавната политика в здравеопазването

Споделете ни в

Реформаторският блок ще предложи законопроект, който да стимулира инвестициите в ‎спорта, подобно на меценатството в културата

 В последните години държавата направи много за масовия спорт, но не можем да си затворим очите за проблемите в професионалния, независимо дали става дума за футбол, щанги или лека атлетика. Това каза Филип Кирев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за 26 Многомандатен ‎избирателен ‎район, който се срещна с футболистите на „Балкан“ – Ботевград минути преди срещата им от Югозападната В група с отбора на „Пирин“ – Гоце Делчев.

Филип Кирев и кандидатът за народен представител от листата на реформаторите Велислава Костова подариха на отбора тениски и топки и им пожелаха успех в първенството.

Приоритетите в политическата програма на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ са съдебна реформа, развитие на икономиката и бизнеса, здравеопазване и ефективни социални политики. Част от държавната политика в здравеопазването е грижата за спорта. Аз също съм тренирал футбол преди години и знам какво значение има активното движение за здравето на хората.

Преди да дойдем на стадиона, имахме няколко много интересни срещи в града. Видяхме се с Йордан Йорданов – главен секретар на Социалдемократическата партия, която е сред основателите на СДС.

Той е седми мандат общински съветник в Ботевград и ми разказа за една добра практика тук: общината финансово стимулира майки, взимайки под внимание образованието им.

В следващия парламент ще предложа подобна законова поправка, смятам, че ще проработи навсякъде“, допълни той.  

Реформаторският блок  ще предложи и законопроект, който да  стимулира инвестициите в спорта, подобно на меценатството в културата. Ще предложим данъчни облекчения за бизнеса, който спонсорира спорта“, заяви Велислава Костова.

Отборът на „Балкан“ Ботевград подкрепи кандидатите от реформаторската коалиция и им пожела успех на изборите. „Разчитаме на Вас, като на млад човек, при това  – от Ботевград,  и на вашата коалиция да ни представлявате в парламента и да защитите спорта и спортистите“, обърна се треньорът Иван Радовски към Велислава Костова.