СамокоВест

Утре екип на „Денят започва” по БНТ1 ще излъчва от Самоков във връзка с новото сметище

Споделете ни в

depo otpadaci smetishteУтре се очаква екип на сутрешния блок на БНТ1 „Денят започва” да излъчва на живо от Самоков във връзка с новото Депо за отпадъци. Екипът пристига по сигнал на Гражданския инициативен комитет срещу изграждането на Депото. От инициативния комитет ни информираха, че в 7 часа репортерите ще бъдат на околовръстното по пътя за София, при отбивката за село Драгушиново.

Както е известно, на терен от 328 декара, намиращ се между град Самоков и село Драгушиново, се предвижда да се изгради Депо за отпадъци, което да обслужва 4 общини – Ихтиман, Костенец, Долна баня и Самоков. От инициативния комитет имат редица възражения срещу избора на площадка. В момента се водят и две административни дела – съответно срещу издаденото от архитект Клинчева строително разрешение и срещу доклада за оценката на въздействие върху околната среда.

От Гражданския инициативен комитет приканват жителите на Самоков, и особено на кварталите в близост до определената площадка, и на село Драгушиново да присъстват и да изразят позицията си относно изграждането на сметище в непосредствена близост до къщите и имотите им.