СамокоВест

Тъкмят Цецка Цачев за заместник на парламентарния БСП шеф Михаил Миков

Споделете ни в

cecka cachevaЗам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов е разкрил пред в. „Преса“, че Цецка Цачева става зам.-председател на Народното събрание от есента. Имало решение на ръководството на ГЕРБ, за което се очаква съгласието и на парламентарната група във вторник. Самата Цачева не знаела за това решение. В момента ударно се ремонтира стаята, в която в предишния мандат се помещаваше групата на „Атака“. Тя се намира до стаята на ГЕРБ-ерите и според запознати най-вероятно ще бъде предложена на новия зам.-председател. Според изданието от ГЕРБ са поискали най-големия офис на зам.-председател – този до кабинета на председателя на парламента Михаил Миков, но там вече е настанена Мая Манолова.

Парламентаристите на Борисов вече обявиха, че от 4 септември влизат в комисиите. Депутатите са направили предварително разпределение, което трябва да се утвърди. ГЕРБ вече анонсира, че ще иска 1/3 от ръководството на парламентарни комисии, макар да са наясно, че това няма как да стане. Засега им предлагат да поемат комисията по инвестиционно проектиране или по правата на човека. ГЕРБ-ерите все още нямат решение дали ще откажат тези позиции, или ще се задоволят само със зам.-председателски места. В момента и двете комисии имат свои шефове.

Групата на ГЕРБ е постановила Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Вежди Рашидов да не влизат в нито една комисия. Останалите депутати са разпределени като членове в постоянните комисии на Народното събрание според квалификацията им.