СамокоВест

Трима в ареста след акция срещу употребата и разпространението на наркотици

Споделете ни в

Само за последния месец са образувани 14 бързи производства срещу водачи, засечени зад волана след употреба на дрога

Първите двама извършители попаднали в полицейския арест в следобедните часове на 3 април. При извършена полицейска проверка в хотелска стая в курорта Боровец, обитавана от 34- годишен софиянец, служителите на реда открили станиолово топче и хартиена сгъвка, съдържащи общо около 1.2 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин; найлоново пликче с около 0.5 грама канабис и саморъчно свита цигара от същия наркотик. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа. В хода на разследването криминалистите установили, че задържаният обитава наследствен имот в с. Горни Окол. При последвалото претърсване на къщата, в една от стаите те открили и иззели още около 50 грама канабис; около 2 грама дребни семена със зеленикаво кафяв цвят; пликчета с около 4.5 грама амфетамин и хартиена сгъвка с около 0.5 грама кокаин.
Вторият задържан е 21- годишен самоковец, от когото при извършена проверка на лекия автомобил, в който пътувал, полицаите иззели пликче с около 1.5 грама канабис и сгъвка с около 0.5 грама амфетамин. Още 2.5 грама канабис, везна и две ръчни мелнички служителите на реда открили и иззели при последвалото претърсване в дома на младия мъж. По двата случая са образувани досъдебни производства, разследването по които продължава под ръководството на Районна прокуратура- Самоков.
Късно снощи в ареста на РУП- Самоков попадна и мотопедист, управляващ след употреба на наркотични вещества. Двуколесното возило, с неустановен към момента регистрационен номер,  било спряно за проверка около 22.20 часа. Водачът бил тестван с драг чек и задържан, след като уредът отчел наличие на амфетамин и тетрахидроканабинол в слюнката му. Срещу 30- годишния нарушител е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от НК.

Активните действия на служителите на РУП- Самоков за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на обслужваната територия продължават.