СамокоВест

Третокласникът Виктор от Самоков редовно е пребиван от съучениците си. Кметът Георгиев научил за случващото се от екип на btv

Споделете ни в

Пореден случай на системен тормоз над дете в училище стана известен днес – третокласникът Виктор редовно е пребиван от съученици, сигнализира семейството му. След последния сблъсък детето е със счупено ребро. Инцидентът е станал преди близо месец, в едно от най-добрите училища в Самоков, съобщиха от btv

На 14 февруари, преди часа по английски Виктор е бил съборен на земята от двама свои съученици. След това момчетата започнали да го удрят и ритат, разказват близките му. Твърдят, че не са казали нищо толкова време, защото чакали състоянието на момчето да се подобри.

През последната година Виктор всеки ден се оплаквал от побой в училище. Никой обаче не взел никакви мерки, твърдят близките му. Побойниците са известни, учителката знаела, но не правела нищо.

В училището предпочетоха да замълчат за случая. Опитахме се да открием учителката и директора, но не успяхме. От охраната заявиха, че не са в училището и няма начин да се свържем с тях, уточнява от телевизията и допълват, в общината научиха за случая от нас. Пред тях все пак директорът дал обяснение. „Предполага, че е за нещо, което се е случило по-отдавна, защото той лично не е информиран нито от класен ръководител, нито от родителите”, е казал пред камерата кметът Владимир Георгиев.

Той е обещал да направи проверка и да прати психолози в училището. Семейството пък заявява, че ще подаде жалби до всички институции.

One thought on “Третокласникът Виктор от Самоков редовно е пребиван от съучениците си. Кметът Георгиев научил за случващото се от екип на btv

  1. Здравейте вчера гледах репортажа за битото дете в училище Св св Кирил и Методий в Самоков с този коментар искам да кажа че това не е единственият случай за бито дете в това училище.Миналата година също имаше бито дете в това училище но не от деца а от учител но директора не взе никакви мерки по този случаи.Пусках жалби до всички инстанции но и от там никакъв резултат защитиха си учителя и изкараха,че детето ми е виновно и,че сам си е разбил носа и си е насинил скулата,а мен ме изкараха,че съм луда за това,че си търся правата и защитавам детето си.

Comments are closed.