СамокоВест

Театър „Веселушко“ с великолепен празничен подарък за самоковската публика

Споделете ни в

Az-sam-vashta-mamaПостановката „Здравейте, аз съм ваш’та мама“ на театър Веселушко е истински подарък за самоковската публика в навечерието на коледните празници. Спектакълът е по пиесата на Сергей Белов. Преводът от руски език, музикалното оформление и режисурата са на Весела Колешанова.
Оригиналните хрумвания на Колешанова и на актьорския екип внасят свеж полъх и безброй комични моменти.
Комедията „Здравейте, аз съм ваш’та мама“, по автор „Мамуля“, е една забавна история, изобилстваща със смешни ситуации от съвременния живот.
Нина, която вече прехвърля първа младост, е срещнала подходящия жених – Женя. Преди обаче да встъпи в брачния хомот, младоженецът настоява да се запознае със своята тъща, защото речено е „крушата не пада по-далеко от дънера“. Женя иска чрез образа на майката да прозре бъдещия облик на своята невеста. Но майката на Нина е в затвора. На помощ на младата жена идва самото провидение. В дома нахлуват две измамнички, които се опитват да й продадат, отмъкнати кой знае от къде, разни предмети. За да приспят съмненията на домакинята, те се представят за двойка артисти. При това единият е мъж, преоблечен като жена. В негово лице Нина вижда своя спасител. Тя наема дребния мошеник Семьонич да се представи за нейната майка. В същото време на сцената се появява и истинската родителка, освободена предсрочно от затвора. Комичните моменти следват един след друг и просто трябва да се видят. Във всеки един от тях хрумките на режисьора Колешанова и великолепната игра на актьорите карат публиката да избухва в смях и от сърце да аплодира младите изпълнители.
Познатият на самоковската публика Александър Тонков, в ролята на измамника Семьонич, отново е в центъра на вниманието. Към изпълнението му биха могли да проявят интерес не един и два професионални театри. Опитът му на брейкър внася почти акробатични елементи в превъплъщението му.
Безспорно добра е играта на всички актьори и спектакълът като цяло е хармоничен и завладяващ. В ролята на Нина се изявява младата Анна Каменова. Любен Михайлов влиза в образа на Женя, а Петьо Кисов на бащата на Нина. Десислава Стоянова се въплъщава в истинската майка на кандидат младоженката. Втората измамничка в тандема – Елеонора, се изпълнява от Вероника Георгиева.
След като още в самото начало действието излиза от преекспонираната циганска тема, спектакълът до края остава на полето на наистина оригиналните, свежи и много комични решения. Със своята динамика, атрактивни изненади и шеговити ефекти постановката на Весела Колешанова дарява на зрителите близо два часа смях, които отлитат като миг. „Здравейте, аз съм ваш’та мама“ предоставя на публиката прекрасната възможност да се посмее, да отдъхне, да се зареди с празнично очакване и настроение.
И най-важното – спектакълът дава възможност на самоковци в навечерието на Рождество Христово да подпомогнат и зарадват един свой съгражданин. Всички представления са благотворителни в помощ на едва 16-годишния Димитър Дим. Йовичин, който страда от детска церебрална парализа.

One thought on “Театър „Веселушко“ с великолепен празничен подарък за самоковската публика

  1. След първата постановка, която имаше заслужен успех, посетих въпросната нова изява на реж.Весела Колешанова. Е, не се оправдаха очакванията ми, въпреки добрата актьорска изява на младите и новите членове на трупата. Кое не ми хареса? Категорично това е изпъстрената с вулгарни намеци и похвати игра на актьорите, въпреки присъствието на много млади хора в залата. В крак с новото време, може би и това трябва да се показва от по опитните и зрели хора. Иначе постановката беше приета с ентусиазъм и бурни ръкопляскания именно от тези хора, и аз останах с впечатлението, че просто на мен мястото ми не е там!

Comments are closed.