СамокоВест

Съставът на общинската избирателна комисия, без един, е ясен

Споделете ни в

izbori 2013Днес представителите на общинските структури на парламентарно представените политически партии определиха състава на Общинската избирателна комисия. За общини с население до 150 избирателни секции тя е от 11 човека. В това число влизат председателят, зам.председателят и секретарят на комисията. В зависимост от процентното си представителство в Парламента, различните политически партии получиха право на определен брой членове. ГЕРБ има право на трима представители, БСП – двама, останалите политически сили – ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, Атака и АБВ – по един.
За председател беше избрана Елена Милушева от ГЕРБ, заместник председател – Георги Димитров, като представител на ДПС, секретар Иванка Андреева от БСП и членове – Василка Войнова и Елисавета Оцетова от ГЕРБ, Мария Иванова – БСП, Райко Масларски – Реформаторски блок. Ваня Гелова от ББЦ, Веселин Радичев от Атака и Емилия Константинова – от АБВ.
Представител на Патриотичен фронт не бе избран, тъй като коалиционните партньори- НФСБ и ВМРО, не бяха постигнали съгласие за единна кандидатура. Насрочена бе втора среща, за 14 часа утре, на която да бъде определен и последният 11-ти член на комисията.