СамокоВест

Съдът остави в ареста само Тодор Славов за стрелбата по Митьо Очите. Самоковецът Радослав Попов е освободен

Споделете ни в

Бургаският окръжен съд остави в ареста Тодор Славов, който е обвиняем за убийството на гарда на Димитър Желязков – Митьо Очите. 31-годишният Славов е единственият с повдигнато обвинение след кървавата престрелка между близо 50 души в Слънчев бряг на 8 юни вечерта. Митьо Очите бе прострелян на пет места и още се намира в болница в критично състояние. Според обвинителния акт, Славов е извършил убийството по начин и със средства, опасни за мнозина. Защитата на Славов изгради тезата си върху това, че той е действал в условия на неизбежна самоотбрана.
Три куршума са открити в тялото на убития охранител Александър Алексиев, стана ясно от думите на обвинителя. Наблюдаващият прокурор разказа, че все още не ясно колко души са стреляли по време на сблъсъка в Слънчев бряг, но има много свидетели, както и записи от видеокамери.

Ако бъде признат за виновен, Славов може да получи до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че други обвиняеми по делото няма. Общо 20 души бяха арестувани за 24 часа след сблъсъка, но всички са освободени. Сред освободените е и самоковецът Радослав Янков Попов.

След кървавата баня на Слънчев бряг, социалните мрежи преляха от коментари, а онлайн фолклорът направо изригна. Публикуваме само една много, много малка част:

„Туристическият сезон по българското Черноморие започва УБИЙСТВЕНО!”

„Тази година в Слънчев бряг истинските гъзари ще се познават по бронежилетката на плажа.”

Нова версия за махленската свада на Слънчака:” Твърде вероятно е скандалът да е станал заради отказ на DJ-я да пусне „Погледни ме в очите“. А публиката, която още не е преживяла падането от ефир на нивото на река Дунав, получава почасови сводки за пикочния мехур на известния наркобос. Вместо излишни критики обаче трябва да похвалим МВР за чудесно свършената работа след инцидента!

Главният секретар, който до неотдавна беше шеф на МВР-Бургас, показа такова невероятно ниво на професионализъм, че кръчмите по Южното Черноморие вече редуват „Две очи разплакани“ с „Родната полиция ни пази“.