СамокоВест

Съвместни проекти в образованието договориха областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и посланикът на Индия н.пр. Пуджа Капур

Споделете ни в

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Индия в България нейно превъзходителство  Пуджа Капур. Срещата се състоя в Областна администрация.

Тодоров и н.пр. Пуджа Капур изразиха задоволство от добрите връзки и приятелските взаимоотношения между народите на Индия и България.

Основен акцент беше поставен върху образованието и възможностите за взаимодействие в тази сфера между Софийска област и регион от Индия. Областният управител и посланикът на Индия се договориха между училища в Софийска област и регион от Индия да се създадат контакти и да се обменят учебни програми, да се работи върху съвместни проекти в сферата на образованието.

По време на срещата н.пр. Пуджа Капур заяви, че Софийска област ще бъде включена в индийската програма за млади хора ITEC. Програмата включва пълна стипендия и е за надграждане знанията на младежите.

Н.пр. Пуджа Капур прояви интерес към места в Софийска област, които да станат обект на инвестиции от индийски компании.

Срещата с посланика на Индия е поредната от поредицата срещи с посланици от различни страни, с цел презентиране на възможностите на Софийска област за инвестиции в икономика, образование, култура, туризъм и сключване на споразумения за взаимноизгодно сътрудничество.