СамокоВест

Сумата за лечението на Александрина Кръстева е събрана – Алекс вече е в Лондон

Споделете ни в

Сумата за лечението на 19-годишната Александрина Кръстева, която чува на рождения си ден страшната диагноза остра лимфобласна левкемия, е събрана, съобщи за btv семейството й.

Алекс вече е на лечение в Лондон и след няколко седмици й предстои трансплантация на костен мозък.

Хиляди хора, трогнати от историята на красивото момиче със смело сърце, се отзоваха на призива. Самоков също се включи в благотворителната кауза. Приятели на Александрина, чиито корени са от село Маджаре, организираха концерт в подкрепа на живота и в името на една приказка за надеждата.

По повод организиран от възпитаници на училището, което е завършила Алекс, благотворителен базар, майката Юлия Байчева благодари в ефира на btv с думите:

„Аз съм трогната и впечатлена и можем само да се радваме, че децата също се включват, че децата също откликват, защото децата са тези, които са нашето бъдеще. Тези пари, които те ще съберат, вече за лечението на Александрина не са необходими, но могат да бъдат дарени за друга благотворителна кауза”, подчерта Юлия.

„Наистина осъзнавам колко са ми малко думите, колко са ми много емоциите и как благодарността ми се струва малко. Просто да благодаря е малко. Аз съм безкрайно щастлива и благодарна на всички хора, които откликнаха, на всички хора, които застанаха до нас и ни помогнаха, което също е малко, наистина е малко”, заяви още тя.