СамокоВест

Субсидиите по Директните плащания за фермерите ще се изплащат след 15 октомври

Споделете ни в

levove pariПриключи подаването на заявления за Кампания 2014 г. по Директни плащания. Плащанията по Кампанията ще започнат по регламент – не по-рано от 15 октомври 2014 година.
От ДФ „Земеделие” информират, че заявления са подавани по всички схеми и мерки, за които фермерите можеха да кандидатстват за субсидии през Кампания 2014 година. Тук влизат схемите – за единно плащане на площ, за национални доплащания на хектар земеделска земя, за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България. Някои от мерките, по които земеделските производители подаваха заявления бяха Мярка 211 за плащания на земеделски стопани за природни ограничения в планинските райони, Мярка 212, касаеща плащания на земеделски стопани в райони с ограничения, различни от планинските райони, както и по „НАТУРА 2000“.
По време на Кампания 2014 година са заявени за подпомагане над 1,4 млн. животни по схемите и мерките, обвързани с производство, коментираха още от фонда.
Заявления са подавали и фермерите, желаещи да получат подпомагане по схемите, необвързани с производство. По Схемата за национални доплащания за говеда са кандидатствали 7 779 животновъди, по Схемата за национални доплащания за тютюн – 42 423 фермери, а по Схемата за ягоди и малини – 92 земеделски производители.
Кандидатите за директни плащания в Кампания 2014 г. са подавали заявленията си в Общинските служби „Земеделие” до 15 май без санкции, а до 9 юни – със санкция от 1 % за всеки ден закъснение.
Новото в Кампанията беше Схемата за преразпределително плащане. В нея се предвижда по-високо плащане на площ за първите до 30 ха (300 дка), за които земеделският стопанин е получил подпомагане по Схемата за единно плащане на площ. Прилагането й цели по-равномерно разпределение на директните плащания като се насочват средства към малките и средни стопанства.