СамокоВест

Строи ли се мюсюлмански молитвен дом в Самоков, или не?

Споделете ни в

samokov centar bezrabotica naselenieНа заседанието на общинския съвет Светлана Атанасова от коалиция „Бъдеще за Самоков” отправи питане към кмета на общината Владимир Георгиев относно предназначението на новостроящата се сграда на ъгъла на улиците „Граф Игнатиев” и „Житна Чаршия”. Съветник Атанасова посочи, че битува твърдение, че се строи мюсюлмански молитвен дом, което създава напрежение сред гражданите на общината. Тя попита обекта има ли издадено строително разрешение и редовно заверени строителни книжа.
В отговор кметът поясни, че през 2014 година е издадено строително разрешение № 88 за строителство на жилищна сграда върху 166 метра квадратни и при разгърната застроена площ от 686 кв.м. Съгласно плана, на първо ниво се предвижда изграждането на механа и кухня, на второ – дневна със спални за гости, на трети етаж – обособяване на отделни жилища.
Кметът обяви пред общинския съвет, че служители на администрацията упражняват ежеседмичен контрол на строителството на обекта, с оглед недопускане на отклонения от утвърдените строителни книжа.
За какво в крайна сметка обаче ще се използва сградата – бъдещето ще покаже.