СамокоВест

Страхотно. Краси Анев отново 7-ми в Антхолц с подобрен рекорд в спринта

Споделете ни в

krasimir anevКрасимир Анев потвърди, че се намира в отлична форма, записвайки много силно класиране в спринта на 10 км от кръга на световната купа по биатлон в Антхолц (Италия). Самоковецът бе безгрешен при 2-те стрелби и след бързо темпо в бягането бе изпреварен само от 6-има състезатели, завършвайки 7-и. Антхолц за пореден път бе успешна писта за Краси, който преди 2 години се класира пак седми в преследването с рекорден за него резултат в Световната купа към този момент. Миналата година той подобри това постижение, завършвайки на 4-та позиция в масовия старт в Оберхоф.
Победител е Зимон Шемп (Германия), който измина разстоянието за 23:01.2 минути и повали всичките 10 мишени. За Шемп това е трета поредна победа в спринта в Антхолц-Антерселва. Той записа четвърти успех за сезона и девети в кариерата си.
Анев също беше без грешка в стрелбата и остана на 17.7 секунди зад Шемп.
Руснакът Максим Цветков постигна най-доброто класиране в кариерата си, след като завърши втори на 5.8 секунди с 10 от 10 повалени мишени.
Трети се нареди Тарей Бьо (Норвегия) с пасив от 10.8 секунди. Той също беше без пропуск на огневия рубеж.
Лидерът в генералното класиране и носител на Световната купа Мартен Фуркад от Франция допусна три грешки в стрелбата и се класира 28-и на 1:09.8 минути зад победителя.
В надпреварата участваха 106 биатлонисти.