СамокоВест

Станишев бяга в Брюксел – става евродепутат

Споделете ни в

evropeiska komisiqЛидерът на БСП Сергей Станишев става евродепутат. Решението си той е обявил на днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията. По време на предизборната кампания, Станишев многократно бе заявявал, че няма да напусне родната политика, както и че няма да бъде депутат в Европейския парламент. Види се, лавината от проблеми пред страната го е накарала да промени решението си. От „Позитано” 20 оправдават поведението му със сложната обстановка за формирането на стабилно мнозинство в Брюксел. Очакваната широка коалиция между леви и десни изисквала присъствието на председателя на ПЕС в белгийската столица.
Соцлидерът заминава за Брюксел още утре, тъй като до края на седмицата предстоят заключителните преговори между ръководителите на основните европейски политически партии.
Стана ясно още, че Станишев е внесъл молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му от длъжностите на народен представител. Приближените му чакат той да посочи своя наместник. Който и да е той, няма да се спаси от извънреден конгрес преди изборите, за какъвто настояват от Софийската организация и от други партийни структури в страната, съобщи BNews.bg.